Blog

Painea noastra cea de toate zilele…
„Painea noastra cea de toate zilele…” (1) Painea a fost considerata inca din cele mai vechi timpuri unul dintre cele mai importante alimente. S-a scris despre ea in importante lucrari antice (vezi Plinius cel Batran), a fost cuprinsa in rugaciuni (vezi Tatal Nostru),...
Pofta de papanasi – Restaurantul Vatra
Pofta de papanasi Cate nu s-au scris si se vor mai scrie despre gustosii papanasi, acest desert romanesc cu care reusim sa impresionam de fiecare data orice pofticios strain ce ne calca pragul tarii, in cautare de datini si mancaruri traditionale?! De reteta stim toti...
10 beneficii ale unui pahar de vin in fiecare zi
10 beneficii ale unui pahar de vin in fiecare zi Indiferent de cultura, popor sau perioada, vinul a fost considerat dintotdeauna ca fiind o bautura indispensabila omului: ne botezam cu vin, sarbatorim cu vin, ne pomenim cu vin. Insusi Louis Pasteur afirma, intr-unul...
Bucate traditionale de Paste din Romania
Bucate traditionale de Paste din Romania Pastele, cea mai importanta sarbatoare a primaverii, este amintirea vie a patimilor, a mortii si a Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. Este, totodata, si momentul in care familia, rudele si prietenii se strang in jurul mesei...
Credinte si superstitii romanesti despre Sarbatorile Pascale
Credinte si superstitii romanesti despre Sarbatorile Pascale Pentru romanii, Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare crestineasca a anului. Are o imensa incarcatura spirituala, fiind evenimentul care celebreaza Invierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,...
Mancare de post din meniul Vatra
Mancare de post din meniul Vatra Anul acesta, Postul Pastelui a inceput, conform calendarului ortodox, pe data de 14 martie si se intinde pana in seara de dinaintea Pastelui, adica 30 aprilie. Dupa cum bine se stie, Postul Mare este cel mai lung si cel mai aspru...
Bucataria romaneasca – o farfurie plina cu istorie
Bucataria romaneasca – o farfurie plina cu istorie Gastronomia romaneasca, la fel ca si cultura, reflecta, prin fiecare fel de mancare, vasta istorie a tarii. Din cele mai vechi timpuri, ocupatiile de baza ale romanilor au fost agricultura, cresterea animalelor si...
Martie – luna traditiilor romanesti
Martie – luna traditiilor romanesti Din vasta mostenire culturala a poporului roman fac parte multe traditii si superstitii transmise din generatie in generatie. Iar luna martie nu se da in laturi de la partea ei de datini stramosesti. Pe langa primavara, luna martie...
Ciorba Romaneasca
Ciorba Romaneasca Ciorba, in bucataria traditionala romaneasca, reprezinta unul dintre cele mai gatite si consumate feluri de mancare. Saraca in calorii, usoara, proaspata si aromata, ciorba este considerata in Romania o mancare “de-a noastra”, autentica, nelipsita...






CONTACT US
Tel: +40 21 315 83 75
Mob: +40 (721) 200 800

VISIT US
Ion Brezoianu Street, No. 19
Sector 1, Bucharest, Romania

FOLLOW US
Copyright© Restaurant Vatra 2018. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | ANPC | SOL
Designed by Venkon