Blog

Vatra Separator

Painea noastra cea de toate zilele…

„Painea noastra cea de toate zilele…” (1) Painea a fost considerata inca din cele mai vechi timpuri unul dintre cele mai importante alimente. S-a scris despre ea in importante lucrari antice (vezi Plinius cel Batran), a fost cuprinsa in rugaciuni (vezi Tatal Nostru),...

citește mai mult

Pofta de papanasi – Restaurantul Vatra

Pofta de papanasi Cate nu s-au scris si se vor mai scrie despre gustosii papanasi, acest desert romanesc cu care reusim sa impresionam de fiecare data orice pofticios strain ce ne calca pragul tarii, in cautare de datini si mancaruri traditionale?! De reteta stim toti...

citește mai mult

10 beneficii ale unui pahar de vin in fiecare zi

10 beneficii ale unui pahar de vin in fiecare zi Indiferent de cultura, popor sau perioada, vinul a fost considerat dintotdeauna ca fiind o bautura indispensabila omului: ne botezam cu vin, sarbatorim cu vin, ne pomenim cu vin. Insusi Louis Pasteur afirma, intr-unul...

citește mai mult

Bucate traditionale de Paste din Romania

Bucate traditionale de Paste din Romania Pastele, cea mai importanta sarbatoare a primaverii, este amintirea vie a patimilor, a mortii si a Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. Este, totodata, si momentul in care familia, rudele si prietenii se strang in jurul mesei...

citește mai mult

Mancare de post din meniul Vatra

Mancare de post din meniul Vatra Anul acesta, Postul Pastelui a inceput, conform calendarului ortodox, pe data de 14 martie si se intinde pana in seara de dinaintea Pastelui, adica 30 aprilie. Dupa cum bine se stie, Postul Mare este cel mai lung si cel mai aspru...

citește mai mult

Martie – luna traditiilor romanesti

Martie – luna traditiilor romanesti Din vasta mostenire culturala a poporului roman fac parte multe traditii si superstitii transmise din generatie in generatie. Iar luna martie nu se da in laturi de la partea ei de datini stramosesti. Pe langa primavara, luna martie...

citește mai mult

Ciorba Romaneasca

Ciorba Romaneasca Ciorba, in bucataria traditionala romaneasca, reprezinta unul dintre cele mai gatite si consumate feluri de mancare. Saraca in calorii, usoara, proaspata si aromata, ciorba este considerata in Romania o mancare “de-a noastra”, autentica, nelipsita...

citește mai mult
Vatrar Bottom Separator
Crama Restaurantul Vatra
Restaurant Vatra
Viziteaza Restaurantul Vatra
Vatra Footer Logo
Vatra Location

VISIT

Strada Ion Brezoianu, Nr. 19
Sector 1, Bucuresti, Romania

Copyright© Restaurant Vatra 2018. Toate drepturile rezervate.
Designed by Venkon