Mancare de post din meniul Vatra

Vatra Separator

Anul acesta, Postul Pastelui a inceput, conform calendarului ortodox, pe data de 14 martie si se intinde pana in seara de dinaintea Pastelui, adica 30 aprilie. Dupa cum bine se stie, Postul Mare este cel mai lung si cel mai aspru dintre toate cele patru posturi ortodoxe, reprezentand o perioada de abstinenta atat spirituala, cat si alimentara.

Postul Mare, la nivel spiritual, reprezinta perioada de curatare a sufletului, crestinii trebuind sa dea dovada de o grija spirituala sporita. Material, postul este acea perioada in care se renunta la alimentele “de dulce”, mai exact de provenienta animala (carne, lactate, oua), in favoarea celor de origine vegetala.

Pentru persoanele dornice sa respecte oranduielile Bisericii si sa nu consume produse “de dulce”, Restaurantul Vatra va pune la dispozitie multe feluri de mancare de post.

Dintre gustarile si garniturile cele mai apreciate, se numara: salata de vinete (vinete coapte pe plita, asezonate cu ceapa si rosii), fasole batuta (fasole alba frecata cu usturoi si amestecata cu ceapa calita in bulion), zacusca(amestec de legume coapte: vinete, ceapa, ardei, morcovi, rosii), ciuperci la gratarpiure de cartofi sau cartofi valahi si naturlegume la gratarorez cu legume si buchetiera de legume (preparate la abur).

Ciuperci la gratar la Restaurant Vatra
Pasta de usturoi la Restaurant Vatra

Daca doriti ceva mai usor, puteti incerca ciorba de legume sau salatele minunat asortate cu legume proaspete sau murate. Pentru pofticiosii de desert, avem o placinta cu mere autentic romaneasca, preparata temeinic dupa reteta de post.

Ciorba de legume la Restaurant Vatra
Salata asortata la Restaurant Vatra
Placinta cu mere la Restaurant Vatra

Lasand la o parte motivatia religioasa, aceasta perioada de renuntare la alimentele „de dulce” poate avea numeroase beneficii si asupra sanatatii: scaderea glicemiei, detoxifierea organismului, intarirea sistemului imunitar, prin aportul sporit de vitamine, dar si scaderea in greutate, deoarece alimentele consumate in aceasta perioada au un continut redus de calorii.

Oricare este motivatia dumneavoastra, va asteptam la Vatra cu mancare pe toate gusturile, cu voie buna, oameni pofticiosi si arome de mancare romaneasca; la fel ca in casele bunicilor. (Meniul Vatra)

Vatrar Bottom Separator
Vatra Restaurant Wine Cellar
Vatra Restaurant
Visit Vatra Restaurant
Vatra Footer Logo
Vatra Phone

CONTACT US

Vatra Location

VISIT US

Ion Brezoianu Street, No. 19
Sector 1, Bucharest, Romania

Copyright© Restaurant Vatra 2018. Toate drepturile rezervate.
Designed by Venkon