Blog
Unirea Principatelor Române 24 Ianuarie 1859
Unirea Principatelor Române 24 Ianuarie 1859 În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Unirea...
Ziua Sfantului Andrei in credinta populara
Ziua Sfantului Andrei in credinta populara Ziua Sfantului Andrei este una de mare importanta pentru poporul roman, dar si pentru religia crestin-ortodoxa, in care Sfantul Andrei este prezentat ca fiind unul dintre primii ucenici ai lui Hristos. In anul 1995, Sfantul...
Simbolul vetrei in traditia romaneasca
Simbolul vetrei in traditia romaneasca Suntem deja in ultima luna a toamnei, iar frigul incepe sa ne cuprinda din ce in ce mai mult. Motiv numai bun sa ne aducem aminte de bunici, de casele si bucatele taranesti, de ulitele satelor pe care se va asterne in curand...
Darurile toamnei: dovleacul
Darurile toamnei: dovleacul Continuam seria bunatatilor oferite de toamna cu vedeta sfarsitului de octombrie – dovleacul, pe care il gasim la preturi foarte accesibile in mai toate pietele din Romania si pe care il putem folosi in nenumarate retete simple si gustoase....
Darurile toamnei: ciupercile
Darurile toamnei: ciupercile Toamna este sezonul gutuilor, porumbului fiert si copt, dovlecilor si Halloween-ului, al ceaiurilor fierbinti si ploilor reci, sezonul placintelor aburinde si al strugurilor, sezonul gospodinelor si al tuturor legumelor numai bune de cules...
8 parcuri naturale din Romania
8 parcuri naturale din Romania de vizitat in plina toamna Cei mai multi oameni aleg perioada verii pentru a calatori, insa exista destinatii in tara noastra ce devin de-a dreptul spectaculoase sub amprenta ruginie a toamnei. Romania are unele dintre cele mai vechi...
Delicatese din farfurie: Branzeturile
Delicatese din farfurie: Branzeturile Gustoase si volubile, branzeturile sunt o parte esentiala din dieta zilnica a fiecarei persoane, fiind o sursa importanta de calciu si grasimi penru organism. Se pot consuma ca aperitiv inainte de masa, ca o simpla gustare intre...
Mancaruri pentru iarna pregatite toamna
Mancaruri pentru iarna pregatite toamna Sfarsitul verii si inceputul toamnei reprezinta pentru gospodinele din toata tara perioada perfecta pentru a aduna bogatiile naturii, cu scopul precis de a o conserva pentru lunile de iarna. Fie ca este vorba despre muraturi,...
Cinci plante aromatice folosite in bucataria romaneasca
Cinci plante aromatice folosite in bucataria romaneasca Folosite drept condimente in salate si mancaruri gatite, pentru a adauga arome sau pentru a completa gustul, verdeturile sunt nelipsite din bucatariile romanilor. Cine ar putea concepe o ciorba romaneasca facuta...
Despre carne si beneficiile ei
Despre carne si beneficiile ei Stim deja ca organismul uman are nevoie de o multime de vitamine, saruri si minerale pentru a-si mentine sanatatea si pentru a putea furniza energia necesara pentru a ne desfasura cu usurinta activitatile. Iar proteinele sunt esentiale...
Alimentatia potrivita in timpul verii
Alimentatia potrivita in timpul verii Alimentatia este unul dintre cei mai importanti factori de care depinde starea organismului. Ce mancam, dar si comportamentul ce insoteste consumul de alimente, influenteaza sanatatea si calitatea vietii. De-a lungul anului, cand...
„Painea noastra cea de toate zilele…” (2)
„Painea noastra cea de toate zilele…” (2) Unul dintre cele mai importante lucruri pe care omul le-a descoperit in timpul evolutiei sale a fost painea. O regasim pretutindeni, in religii si credinte populare, in obiceiuri stramosesti si legende, in sanul familiei, in...
CONTACT US
Tel: +40 21 315 83 75
Mob: +40 (721) 200 800
VISIT US
Ion Brezoianu Street, No. 19
Sector 1, Bucharest, Romania
FOLLOW US
Copyright© Restaurant Vatra 2018. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | ANPC | SOL
Designed by Venkon